woensdag 4 mei 2011

Recept van mijn lievelings japanse eten: okonomiyaki


okonomiyaki is een japanse pannekoek. maar smaakt en proeft helemaal niet als een pannekoek. heb hem voor het eerst gegeten vorig jaar op de animecon. ik vond ze super. en heb ze zelf ook paar keer gemaakt. Helaas heb ik der geen foto van maar hier wel recept en een foto van een andere kok.

Ingrediënten
4 eieren
400 gr heel fijn gesneden witte kool
20 ml melk
200 gr bloem
100 ml (ongeveer) dashi (of visbouillion)
6 plakjes ontbijtspek
1 vel nori
slasaus
okonomiyaki saus of zoete ketjap
gedroogde of verse garnalen
kroepoek
Materialen
beslagkom, grote koekenpan
Bereiden
Maak een beslag van de eieren, bloem, bouillion en melk. Het beslag moet dezelfde structuur hebben als gewone pannenkoekenbeslag. Voeg daarna de witte kool toe.
Verhit een pan met een beetje olie. Bak 2 plakjes spek. Schep daarop een flinke lepel beslag zodat je een dikke pannenkoek krijgt. Bak de pannenkoek gaar en houd hem warm. Bak zo 4 pannenkoeken in totaal.
Leg een pannenkoek op ieder bord. Traditioneel wordt in Japan de pannenkoek belegd met okonomiyaki saus, tempura-garnering, gedroogde garnalen, bonitovlokken (gedroogde vis), japanse mayonaise en zeewier-poeder. Niet al deze ingrediënten zijn in Nederland te koop.
Gebruik daarom voor:
Okonomiyaki saus: zoete ketjap
tempura garnering: in hele kleine stukjes gebroken kroepoek
gedroogde garnalen: verse kleine garnaaltjes
bonitovlokken: niet te vervangen, maar je hebt al vissmaak door de kroepoek
japanse mayonaise: slasaus
zeewierpoeder: één fijngemalen vel nori
Deze pannenkoek ziet er niet mooi uit, maar smaakt fantastisch!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten